Arbeta på en redovisningsbyrå i Skåne

13 september 2021 jonas olsson

Skolan är precis klar. Du tog examen med fullständiga betyg, och väldigt höga betyg också. Du var bäst i klassen och fick alla utmärkelser man kunde få, i stort sett. Nu ska du bara hitta dig ett lämpligt jobb också, nu när skolan äntligen är klar. Du ser fram emot att få börja arbeta på någon redovisningsbyrå i Skåne.

Helst skulle du vilja få ett arbete på en lite mindre redovisningsbyrå. Det blir mer familjärt och gemytligt på det viset. Sedan är det ju faktiskt det första jobbet du får och då kan man väl börja på något mindre företag till att börja med. 

Du får snabbt jobb, och ditt första uppdrag blir att sköta ekonomin och all redovisning för ett mindre företag på orten. Du kontrollerar allt det ekonomiska, har koll på vad som går in och vad som går ut i företaget. Du får även i uppdrag att sköta bokföringen varje år åt företaget. 

 

Arbetsområden för en redovisningskonsult

Som redovisningskonsult kan man ha flera olika uppdrag, inte bara ett enda. Ofta arbetar man mot flera olika typer av företag och sköter olika bitar av deras ekonomi. En del företag vill ha hjälp med allt som har med ekonomin att göra, medan andra bara behöver hjälp med en liten del, som bokföringen exempelvis. 

För att kunna arbeta som konsult inom redovisning bör man ha en gedigen utbildning inom det ekonomiska, men även när det kommer till planering och struktur. Man bör ha kunskap om hur saker och ting ska struktureras upp när det gäller den ekonomiska biten. 

Bokföring är ett sådant exempel. Bokföringen görs en gång per år, vanligtvis, men den bör ändå ses över och gås igenom regelbundet så att man ser att allting flyter på och går rätt till. Allt sådant gör en redovisningsbyrå åt en om man så önskar. 

Fler nyheter