Bevakningstjänster för en lugnare tillvaro

30 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Ibland är det fullt befogat att beställa in en bevakningstjänst. Om syftet är rätt vill säga. Kanske inte om du är ute efter att spionera på din partner när du misstänker att han eller hon är otrogen mot dig. Om du tror att bevakningstjänster handlar om att anlita en detektiv som ska ge dig svar på var flick- eller pojkvännen egentligen går när hen säger att hen jobbar över är det nog en annan typ av bevakningstjänst du tänker på. Som är lite mer moraliskt tveksam.

När man pratar om bevakningstjänster handlar det generellt inte om spionage. Det handlar inte om att bevaka varje steg någon tar när den stänger dörren och går hemifrån. Det handlar inte heller om att spana på dig genom kameran i din laptop utan din vetskap. Nej, bevakningstjänster handlar generellt om någonting helt annat. Om att hålla en särskild plats som är extra utsatt säker för alla som rör sig kring platsen i fråga.

 

Bevakningstjänster

 

Övervakning har en avskräckande effekt

När många människor samlas på en och samma plats ökar förstås riskerna för att någonting ska hända. Det gäller allt från ficktjuvar till konfrontationer. Är det dessutom alkohol inblandat, som är vanligt vid exempelvis fotbollsmatcher eller festivaler, ökar naturligtvis risken för bråk och oroligheter än mer. Då kan det kännas skönt att ha lite extra bevakning på plats. Det kan då röra sig om säkerhetspersonal och ordningsvakter som håller sig i närheten och håller koll.

Bevakningstjänster rymmer dock även mer indirekt övervakning. Som till exempel genom övervakningskameror eller larm. Bara det faktum att veta att man är bevakad kan ge en avskräckande effekt. Det ska väldigt mycket mer till att begå ett brott om man ser att det står en ordningsvakt i närheten. Eller om det är skyltat att platsen man befinner sig på är övervakad med videoinspelning.

Fler nyheter