Kartongresare är en praktisk uppfinning

18 augusti 2021 Lily Hansen

Man sparar mycket värdefull tid när man installerar en kartongresare på fabriken. När produkterna är klara för att packas i kartonger slipper man att montera lådan själv. Man laddar bara i en trave hopvikta kartonger, så viker maskinen upp dem automatiskt.

Man kan se kartongresaren som en del av löpande bandet, för man vill automatisera så mycket som möjligt av packhanteringen. Idealet är att personalen i princip bara behöver övervaka att produktionen funkar utan problem, och att kartongerna viks upp, fylls och försluts maskinellt.

 

Automatisk förslutning

I de flesta fall gör maskinen hela jobbet, och man slipper till och med att försluta lådan själv. Med en så automatiserad produktion och packning sparar man både tid och ansträngning. Produktionspersonalen skonar ryggen eftersom de slipper många monotona arbetsmoment.

Med maskinernas hjälp hinner man producera många fler produkter, vilket ökar lönsamheten. Har du en produktion där det ska packas många varor, är det en god idé att skaffa en kartongresare för att effektivisera tillverkningen. Kontakta ett företag som säljer maskiner och utrustning, så får du råd och hjälp. Länktips: https://www.lundgrenmachinery.se/sv/Kartongresare

 

 

Klart för utleverans

Kartongerna är snabbt klara för att köras ut på lager eller för att utlevereras direkt. Egentligen är det inte mycket jobb som krävs förutom att övervaka maskinerna. Med effektiv och modern utrustning ser man bara till att fylla på med kartonger och kolla så att transportbandet löper på utan problem.

Man får också se till så att inga produkter hamnar snett, går sönder eller kommer på avvägar. Men det är sådant som ingår i normala procedurer i tillverkande företag. Fördelen här är att många tidsödande och enformiga moment försvinner och att jobbet går fort. Har ni stora order och producerar mängder av varor har ni stor anledning att skaffa effektiv utrustning så att alla produktionsmoment görs så smidigt som möjligt.

Fler nyheter