Komfortrullstol för den som lever ett begränsat liv

21 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Vi tar många saker i livet för givet. Att kunna springa, gå och klättra. Att kunna resa sig upp från sängen på morgonen utan någon vidare ansträngning eller sätta sig ned i soffan för att se på tv. Men det är inte alla människor som lever ett sådant liv. De som lever sitt liv med funktionsnedsättningar av olika slag och begränsningar som gör att deras kroppar inte klarar av samma saker. 

En komfortrullstol är ett alternativ för den som lever väldigt begränsat och som inte har möjlighet att röra kroppen på normalt vis. En komfortrullstol är ingen vanlig rullstol, utan är en rullstol som gör det mer bekvämt och skönt att sitta i för den som kanske lider av smärtor och inte klarar av att sitta i en vanlig rullstol. 

Komfortrullstolen ser ut som en vanlig rullstol och fungerar även som en sådan med den enda skillnaden att den är utrustad med mer komfort för personen som ska sitta i den. 

 

 

En skön rullstol

Komfortrullstolen är utrustad med vaddering och skön stoppning hela vägen från nackstödet ned till fötterna. Allt för att man ska sitta så bekvämt som möjligt. För den som lider av smärtor eller som har svårt att sitta bekvämt är en komfortrullstol det självklara valet. Där sitter man mjukt och skönt och har stöd för både fötter, nacke och armar. 

Även kring armstöden finns det stoppning som gör det mjukt och skönt för den som sitter i den. Komfortrullstolen går att köra precis på samma sätt som en vanlig rullstol. En sådan här typ av rullstol kan göra underverk för den som har svårt att komma upp ur sängen på grund av att det inte finns några sköna positioner som sittande. 

Det går att höja och sänka både fot och armstöd på rullstolen för att personen ska få bästa möjliga komfort.

Fler nyheter