Köp begagnade pallställ istället för nya

15 mars 2022 Lily Hansen

editorial

Betydelsen av pallställ ska verkligen inte underskattas. Åtminstone inte om du råkar befinna dig i byggbranschen. Om du skriver under på den beskrivning kanske du till och med är helt och hållet beroende av pallställ. Annars kanske det inte finns någon möjlighet för dig att förvara, lagra eller transportera allt det där tunga men välbehövliga byggnadsmaterialet. I så fall kanske du till och med behöver väldigt stora kvantiteter av pallställ. Då är det lätt att börja svettas av priset.

Men lugn i stormen, det finns ingen anledning till varför det skulle behöva bli dyrare än nödvändigt att investera i pallställ. Inte om du vänder blicken efter begagnade varianter. Precis som med mycket annat finns det alltid en marknad för sådant som har använts av andra men som inte längre fyller en funktion för den aktören. Ett exempel på detta är alltså begagnade pallställ. Dess pallställ kan istället komma till mycket större nytta i dina händer.

 

begagnade pallställ

 

Stor marknad finns på nätet

Den stora frågan är då förstås var du får tag i pallställ som någon annan inte längre har användning av. Om du nu befann dig i byggbranschen har du säkert många kontakter med andra byggföretag. Ett tips är därför att ringa runt och förhöra dig hos dessa. Pallställ används ofta under begränsad tid och till särskilda projekt. Har ett företag precis avslutat ett projekt har de säkert pallställ över som du skulle kunna köpa för en billig slant.

Sedan kan du förstås göra mycket av ditt detektivarbete på nätet. Precis som med så mycket annat i världen finns marknaden online. Surfa in på internet och skriv in “begagnade pallställ” i sökmotorn. Gärna i kombinationen med staden du bor eller verkar i. Det är lite onödigt att åka över halva landet bara för pallställ om det nu skulle finnas tillgängligt mer lokalt.

Fler nyheter