Metallbearbetning i Stockholm

16 september 2021 jonas olsson

Med hjälp av metallbearbetning som svarvning och fräsning kan man av metall tillverka allt från små mekaniska delar till gallergrindar och mycket annat. Metallbearbetning har egentligen funnits i flera tusen år. Det händer inte alltför sällan att arkeologer gräver upp tidiga fynd av metallbearbetning i form av redskap, vapen, mynt och smycken. Vissa moment i dagens metallbearbetning är faktiskt desamma som dåtidens. Men det har också tillkommit mycket ny teknik och moderna maskiner som gjort att man kan tillverka exakta delar, även i mikroskopisk storlek. 

Den moderna tekniken och exakta beräkningar med hjälp av datorer har också gjort metallbearbetningen mer kostnadseffektiv. Datorprogrammen gör att man kan räkna ut exakt hur mycket metall som behövs för det man vill tillverka, vilket i sin tur gör att det blir mindre svinn. Det i sig innebär också att dagens moderna metallbearbetning är mer miljövänlig. 

 

Med moderna CNC-maskiner kan man skapa komponenter med perfektion

Det finns företag som arbetar med metallbearbetning i Stockholm på uppdrag av både företag och privatpersoner. Med hjälp av CNC-maskiner kan de både svarva och fräsa komponenter av olika metaller, men faktiskt också i hållbar plast. Det är de moderna CNC-maskinerna som gör att man kostnadseffektivt kan ta tillvara allt material och samtidigt få perfekta komponenter av högsta kvalitet.

 

 

Teknisk rådgivning och tips på effektiva kostnadsbesparingar

För den som vill tillverka något med hjälp av metallbearbetning kan det vara en god idé att först ta in kostnadsförslag från några olika företag för att jämföra deras priser. Men inte bara priset har betydelse, utan det är också många gånger viktigare att vända sig till ett mer erfaret företag då de också kan hjälpa till med ovärderliga råd gällande teknik och ekonomi. Något som många gånger kan vara helt avgörande för om man i slutändan ska kunna få igång en ordentlig produktion. 

Fler nyheter