Ny lagervagn ger bättre förvaring

21 juni 2022 patrick pettersson

editorial

När man håller på med glas gäller det att ha en försiktig hand. Glas går, som alla vet, lätt sönder.  Inte minst de som arbetar professionellt med stora glasskivor är mycket medvetna om detta. Det kan handla om skivor av glas till fönster, vitrinskåp, glasväggar eller annat.

För att kunna arbeta med så stora glasskivor behöver man speciell utrustning. Men det är också viktigt att tänka på hur man förvarar skivorna. Det går inte att stapla dem på varandra hur som helst, eller bara att luta dem mot väggen. Risken hade då varit stor för att de skulle skadas. 

Det kan bli långa sprickor, avslagna hörn eller helt enkelt omfattande glaskross. Det är verkligen inget man vill råka ut för. Därför använder sig glasmästare och andra som arbetar med skivor av glas av särskilda lagervagnar som är anpassade för att på bästa sätt kunna förvara sådana skivor tryggt och säkert.

 

 

ny lagervagn

Speciella vagnar för olika ändamål

Det finns olika varianter av sådana vagnar som dels är olika stora, men också kan vara utformade för särskilda typer av glasprofiler. För bilrutor finns det också speciella vagnar, liksom för extra långa skivor, så kallat långgods. Vad man än behöver förvara, så finns det en lämplig lagervagn för det.

Som alltid annars är det lätt att man samlar på sig lite för mycket av det material man arbetar med. De som arbetar med glas är knappast något undantag från denna regel. I ett sådant läge är det bäst att skaffa ny lagervagn innan olyckan är ett faktum. Det är bara att vända sig till en leverantör av lagervagnar så får man hjälp.

Ett tips, för dem som inte arbetar med glas, är att denna typ av lagervagnar kan användas även till andra skivor, såsom skivor av metall eller gips. Det är ju viktigt även för sådana att man har väl utformade möjligheter till förvaring.

Fler nyheter