Polerskivor ger ett bearbetat utseende

26 november 2021 Lily Hansen

editorial

Det är faktiskt så att ytan är viktig, i alla fall när vi köper produkter av metall. Självklart måste alla metallflisor vara borttagna, smuts tas bort med stålborste, och ytan måste vara ordentligt efterbearbetad. Men konsumenter ställer betydligt högre krav än så, både på vardagsvaror och heminredning. 

Allt från stålrör i cykelstyren till kranar i badrummet ska glänsa och ha en perfekt yta. Ibland väljer man eleganta, matta metallbeslag som en modedetalj, men väldigt ofta föredrar konsumenten glansiga ytor. Produkterna måste helt enkelt putsas, med polerskivor och polermedel, för att man ska få rätt finish och lyster. 

En polerskiva slits hårt

När vi putsar med en trasa hemma, räcker det med en manuell bearbetning. Då är det bara för att putsa upp en ljusstake eller silverkanna, som har varit välputsad en gång. För industriell putsning ska det till rejäla polerskivor, som tål att slitas hårt för att ge en produkt den sista, nödvändiga bearbetningen.

image

Polerskivan är gjord av tyg, som har lindats hårt i många varv runt ett nav i mitten. Skivan sätts fast i en maskin, och själva putsningen sker maskinellt. Då använder man också polermedel för att få perfekt glans. 

Professionell bearbetning med höga krav

Eftersom kunderna är kräsna, kan det betyda skillnaden mellan succé och misslyckande att ytan på produkten är tilltalande och lockar till köp. Den maskinella bearbetningen ställer höga krav på utrustningen, som ska hålla för ett betydande slitage varje dag. De som säljer polerskivor och polermedel är experter på området. 

Går du in på en sådan hemsida ser du vilket stort utbud det finns av olika sorters redskap för ytbehandling, allt från olika sorters stålborstar till olika sorters polermedel. Med mångårig rutin i branschen vet ett sådant företag precis vilken sorts utrustning du behöver, och du kan få värdefulla tips. Köp dina polerskivor från en specialist, så blir resultatet bra. 

Fler nyheter