Rädda bolaget med företagsrekonstruktion

17 augusti 2021 Cecilia Olsson

När ett företag drabbas av ekonomiska bekymmer så är det viktigt att så snart som möjligt få rätsida på problemen. Ibland finns det dock faktorer som gör det svårt för företaget att återhämta sig så snabbt som det hade behövt och skulderna hopar sig. Ett företag som inte längre kan betala sina skulder har två alternativ; antingen kan man begära bolaget i konkurs, vilket kan leda till att många förlorar sitt jobb, eller så kan man göra en företagsrekonstruktion som ger bolaget en chans att få ordning på sina problem och återigen bli lönsamt. 

En rekonstruktör finns där för att ge stöd och råd

Det finns flera fördelar att satsa på en företagsrekonstruktion istället för att begära bolaget i konkurs. Den allra främsta fördelen är såklart att om rekonstruktionen lyckas så får man ha kvar sitt företag och kan återigen driva en lönsam verksamhet. Under tiden rekonstruktionsprocessen pågår så kan verksamheten fortsätta som vanligt samtidigt som företagsledningen får råd och stöd från rekonstruktören för att den ska bli så lyckad som möjligt. 

Vad får man hjälp med?

En rekonstruktör har erfarenhet av att förhandla med banker, leverantörer, myndigheter och fordringsägare. De är specialister på företagsrådgivning och vet exakt hur en rekonstruktionsplan ska verkställas på bästa sätt. Ytterligare en stor föredel med företagsrekonstruktion är att samtliga av bolagets skulder fryses och företaget kan inte begäras i konkurs. I en rekonstruktionsprocess är det vanligt med skuldnedskrivning genom ackord, vilket innebär att stora delar av bolagets skulder till fordringsägare försvinner.

Undvik en onödig konkurs

RekonstruktionsGruppen hjälper företag som hamnat i tillfällig ekonomisk knipa att återigen komma på fötter. Deras kompetenta affärsrådgivare och advokater hjälper företag att hitta effektiva lösningar för en förbättrad situation. Med rätt hjälp och stöd så kan man undvika en konkurs och istället återfå lönsamheten i sitt bolag, på https://rekonstruktionsgruppen.se/ kan man läsa mer om fördelarna med företagsrekonstruktion. 

 

Fler nyheter