Skaffa snabbare bokföring med konteringsprogram

27 juni 2022 jonas olsson

editorial

Hur mycket tid lägger ditt företag på bokföring varje månad? Då ska du inte bara räkna in de arbetstimmar personalen på ekonomiavdelningen lägger på den faktiska bokföringen. Utan även all den spilltid som går åt för övrig personal att rapportera in underlag och svara på frågor från ekonomipersonalen.

Kanske önskar du att det fanns ett sätt för din firma att få snabbare bokföring? Nästan automatiserad? Det finns det. Modern teknik har revolutionerat även bokföring och deklaration. Inte minst vad gäller kontering, som innehåller många praktiska moment som kvittoinsamling. Kolla bara https://konteramindre.se/funktioner/.

 

Ett litet kvitto tar mycket tid

Ibland kanske du till och med undrar om det ens är värt att lägga ned tid på att kontera, föra in och bokföra småutgifter som till exempel SL-biljetter eller representationskaffe. Det tar trots allt lika mycket tid att bokföra en liten utgift som en mycket större. Och tid, vet ju du som är företagare, kostar pengar.

Samtidigt måste alla utgifter bokföras. I alla fall de som skett på företagets kort. En utgift på firmakontot måste vara representerad av en post i bokföringen, korrekt konterad och behandlad. Och även om du har en kompetent ekonomiavdelning tar detta en hel del tid.

 

snabbare bokföring

 

Komplettera ditt bokföringsprogram

Kontering och bokföring är inte samma sak. I dag finns många bokföringsprogram som är tänkta att spara tid åt företagare. Men håll koll även på hur mycket tid som går åt till att kontera och ställa ut verifikationer. Här finns många timmar – och alltså även kronor – att spara

Ett konteringsprogram tar hand om alla steg innan bokföringen. Perfekt för dig som har stor verksamhet men vill spara in på personal. Ett konteringsprogram kan direktverifiera så mycket som mellan 85 och 100 % av alla företagets kontohändelser. Det kommer spara tid för både ekonomiavdelningen och övriga anställda. Och pengar för dig som äger företaget.

Fler nyheter