Tillverkare av plastprodukter är specialister

22 september 2021 william eriksson

Det finns många olika sorters plast, och de används inom vitt skilda områden. En plastpåse ska vara mjuk, och ett lock till en burk ska sitta fast och hålla tätt. Ibland är plasten medgörlig och töjbar, och ibland är den hård, beroende på placering i en produkt.

När man tittar på leksaker, ser man den otroliga variationsrikedom som plast medger. Dockor kan ha väldigt olika utseende, från blanka och hårda ansikten till mjuk, matt plast, som ger ett helt annat intryck. Materialvalet är av största betydelse för hur resultatet ska bli, och tillverkaren är expert på detta. 

Små detaljer som är viktiga

Det kan vara en plastremsa runt korken på en produkt, eller en graverad liten bricka i plast, där det finns ett artikelnummer. Dessa små detaljer kan verka oviktiga, men de måste hålla hög kvalitet. Ska man dra loss en plastremsa för att öppna en produkt, måste konstruktionen fungera, så att man inte står där med en trasig plastbit i handen.

Om du själv letar efter en tillverkare av plastprodukter, så välj en firma  som är välkänd på marknaden och som är noga med alla detaljer. En rutinerad tillverkare jobbar med datorstöd enligt CAD/CAM och de vet hur man får produktionen lönsam. Du hittar lätt någon passande på nätet, någon som kan ta fram en prototyp åt dig. Länktips: https://www.plastogravyr.se/produkter 

Presentreklam eller pillerburkar

En allround tillverkare kan ta fram ritningar på det du vill ha tillverkat, både när det gäller vanliga vardagsprylar och medicintekniska produkter. Presentreklam som går sönder direkt skulle vara en mycket dålig reklam för givaren.

Medicintekniska produkter ställer mycket höga krav på kvaliteten och på utförandet. De företag som är kända tillverkare av plastprodukter är medvetna om detta. De väljer rätt plast till rätt sak, och de vet hur viktigt det är med miljö- och säkerhetsfrågor.

Fler nyheter