Vad är förändringsledning?

16 maj 2022 jonas olsson

editorial

Har du hört om skillnaden mellan att vara chef och att vara ledare? En chef styr och ställer och kan inte visa någon svaghet. En ledare visar vägen och vill att hela teamet kommer i mål. Ibland är det där målet inte så lätt att hitta. Världen förändras fort nuförtiden och det är svårt för organisationer och företag att anpassa sig.

Praktisk förändringsledning, PFL, ger dig verktygen du behöver för att hänga med i svängarna. Men PFL är inte ett vecko-retreat där du pumpas full av information som du glömmer lika snabbt igen. Utbildningen är ett år lång och kombinerar handledning och reflektion med praktiska övningar som har direkt relevans för din vardag.

 

förändringsledning utbildning

Våga utmana dig själv

En svag ledare tycker att de aldrig kan ha fel. Har du någon gång haft en chef som ställer till en scen i lunchrummet för att någon glömt diska ur kaffekannan? Och som muttrar och blänger när en modig kollega pekar på att det faktiskt var chefen själv som använde kaffemaskinen sist?

När du skalar bort personlig stolthet kommer du att våga misslyckas, och det är trots allt så man lär sig. Det kräver lite mod att erkänna att man inte alltid har rätt, och att man kan bli bättre på sitt jobb. Det kräver ännu mer mod att vända blicken inåt och leta fram sina svagheter. Som tur är behöver du inte göra det själv.

En metafor att tänka på

Istället för att jobba med piska och morot kan du och ditt team lära er fungera som på ett skepp till havs. På ett skepp kan alla sin arbetsroll, förstår sina uppgifter och är redo att agera snabbt när vinden vänder. En kapten förstår att hens perspektiv är begränsat från sin plats på båten, och kommunikation rör sig bäst på alla håll!

Fler nyheter